Oplev en unik og rolig julefrokost på den smukke ø Avernakø, hvor både børn og voksne er velkomne. Vores “Julefrokost i Øhavet” er et alternativ til den traditionelle fest med fokus på hygge, natur og nærvær. Vi vægter den gode stemning højere end antallet af tomme snapseglas. Træet er pyntet, og der er kræset for maden.
Som en større gruppe (10+ personer) har I mulighed for at booke hele arrangementet, ved at kontakte os direkte. Oplagt som firmajulefrokost, til din forening eller til at samle familien.
Vi har et nordisk og bæredygtigt køkken med øens råvarer i centrum. Foruden en stor og produktiv køkkenhave bruger vi naturens planter, bær og frugt.
Tag færgen fra Faaborg, og mærk skuldrene sænke sig, når du ankommer til Avernakø. Dagen starter med en guidet gåtur, hvor vores guide tager dig med rundt på øen og fortæller om dens historie og stemning.
Derefter venter der julehygge til den helt store guldmedalje med gløgg, varm kakao og juleguf, efterfulgt af en lækker, klassisk julefrokost. Vi slutter dagen med en omgang sjov julebanko med lækre præmier, hvorefter turen går mod Ø-Færgen, som sejler dig tilbage til Faaborg.
Som et alternativ til julebanko for børnene, kan der arrangeres en tur med pandelamper rundt for at sige godnat til alle dyrene i Haven.
Maden kan nydes i forskellige stuer, deriblandt Skolestuen med plads til 45 personer. Om sommeren tilbydes der også servering udenfor i Spisepavillionen og i Haven uden pladsbegræsning
Vi laver klassiske danske retter tilrettet de kødtyper, planter og bær, der i øjeblikket er tilgængelige. Desuden indgår strandens spændende urter ofte i både måltider og vores produkter i Butikken.
Vi har åbent hele året og serverer alle dagens måltider, med få, men gennemtænkte retter og dagens hjemmebagte kage til kaffegæster.
Til Julefrokosten kan tilbydes alt fra lækre nøje udvalgte vine og special øl fra Ø-Bryg på Thurø til gløgg, irish coffee og farvestrålende drinks!
Baren har åbent hele dagen og der er masser af alkoholfrie alternativer som lækre alkoholfrie øl, fynsk most og sodavand.
Kød fra Avernakø´s Galloway kvæg, peberrod, rødbeder, æggeblomme, egen piccalilli, kapers, løg, på en bund af smørristet hjemmebagt foccacia
Pandestegt rødspættefilet, rejer, dampet fisk, dressing, tang kaviar, spidskål og citron på en bund af hjemmebagt rugbrød
Variere fra dag til dag
Serveres på foccacia eller rugbrød. Vælg mellem: Æg & rejer, kylling & bacon eller egen leverpostej med surt
Pølse, frikadelle eller fiskefillet med brød og grønt
Klassiske danske retter lavet fra bunden med kærlighed.
Hjemmebagte pandekager, syltede frugter, egen vaniljeis og drysset med myntesukker
Klassisk dansk morgenmads buffet med masser af øens produkter.
Frisk kaffe og hjemmebagt kage. Klassikere som kringle og gammeldags æblekage.