Cykling på Avernakø

Naturen på Avernakø er alsidig trods størrelsen. Øen er karakteristisk med den langstrakte form og det stærkt kuperede terræn. Vejene er varieret. Alt fra lige asfalt veje til snoede grusveje. Kringlede små veje, til store vidder og udsigtsposter. Vejen mellem Avernakø og Korshav, dæmningen “Drejet”, skal opleves – “Drejet” er desuden et af de mest fotograferede steder i det Sydfynske Ø-hav. Avernakø har 19 km. kyststrækning og er cirka 8 km. lang, med et areal på 6 kvadratkilometer.

Cykel-appen Naviki kan med fordel benyttes til at opleve Det Sydfynske Ø-hav og planlægge rejsen. Du kan også finde et kort over øen her.

Hvis ikke du medbringer egen cykel kan du leje en af vores cykler. De findes både ved færgehavnen, på Landhotellet og ved Korshavn Bro. Cykelleje koster kr. 50,- pr. cykel pr. dag. Vær dog opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at der er ledige cykler.

Bike Island Fyn

Vi har indgået samarbejde med Bike Island Fyn med henblik på at skabe de bedste betingelser for cyklister på Fyn og Øerne. Både fritidscyklister såvel som professionelle cyklister. Samarbejdet med Bike Island Fyn betyder, vi stiller følgende til rådighed, hvis man besøger os med en cykel:

  • Pumpe
  • Lappegrej
  • Muligheder for drikkevand
  • Salg af lokale cykelkort – eller viden om, hvor du kan købe dem
  • adgang til toilet

Spørg endelig på hotellet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Motion og leg

Lige ved siden af Landhotellet findes en offentlig multibane, hvor det er muligt at spille fodbold, basketball, håndbold, tennis, badminton og hockey. I forbindelse med multibanen findes også skaterbane og udendørs fitnessredskaber. Desuden findes der er en rigtig fodboldbane med mål i flere størrelser – også lige ved siden af Landhotellet.

Begge baner står til fri afbenyttelse og er tilgængelige hele året rundt, men selvfølgelig med hensyn til øvrige brugere.
“Skallevejen-Rundt” er en motionsrute på ca. 4,2 km med scenisk, varierende terræn. Skallevejen er en grusvej.

Vi tilbyder leje af fx. bolde, ketchere, spil mm. Spørg endelig på hotellet for mere information.

Kram krabben og andre kystaktiviteter

Kram Krabben er et aktivitetskoncept, som er en del af “Kys Frøen – og kom tættere på naturen”, har til formål at styrke og skabe oplevelser for børnefamilier på besøg i Det Sydfynske Øhav.

Redskaber og litteratur fra grejkassen kan medbringes til vandet, f.eks vandkikkert, net, waders, stenhammer mm.

Kram krabben er en del af projektet: Et Øhav i Særklasse: Das Dänische Inselmeer og er støttet af: LAG Lokale Aktionsgrupper, Leader og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Pris: 25,-Varighed: Efter ønske.

Tidspunkt: Kl. 7-21.

Lejrplads med shelter

Naturstyrelsen har bygget en fantastisk lejrplads med plads til op til 15 personer. Pladsen indeholder bl.a. shelter til 5 personer, teltpladser, madpakkehus, bålplads med grill, brændekløver osv. Lejrpladsen ligger i de smukkeste omgivelser på Avernakø. Læs mere og book her.