Hvad kan man lave på Avernakø?

Cykling på Avernakø

Naturen på Avernakø er alsidig trods størrelsen. Øen er karakteristisk med den langstrakte form og det stærkt kuperede terræn. Vejene er varieret. Alt fra lige asfalt veje til snoede grusveje. Kringlede små veje, til store vider og udsigtsposter. Vejen mellem Avernakø og Korshav skal opleves, dæmningen “Drejet” er en af de mest fotograferede steder i det Sydfynske Ø-hav. Øen har 19 km. kyststrækning og er cirka 8 km. lang, med et areal på 6 kvadratkilometer.

Naviki kan med fordel benyttes til at opleve Det Sydfynske Ø-hav og planlægge rejsen.

Efter vores mening er øens 3 kerneværdier som cykelturist, at trods øens størrelse vil man opleve en lang række terræner, der er nogle fantastiske udsigtspunkter over ø-havet og vi er her til at hjælpe dig godt på vej!

Bike Island

aktiviteter

Vi har en samarbejde med Bike Island Fyn med henblik på at skabe de bedste betingelser for cyklister på Fyn og Øerne. Både fritids såvel som professionelle cyklister. I den forbindelse er vi gået ind i Bike Friends konceptet og blevet godkendt til denne titel. Hvilket betyder at hvis man vælger at besøge os med en cykel vil vi kunne stille følgende til rådighed:

Pumpe

Lappegrej

Muligheder for drikkevand

Salg af lokale cykelkort – eller viden om, hvor du kan købe dem

I kan finde et kort over øen her.

Adgang til toilet

Derudover har vi cykeludlejligning, med cykler på 3 forskellige stationer på øen: Avernakø Havn, Landhotellet og Korshavn Havn.

Motion & Leg

Beskrivelse: 

Multibane m. fodbold, basketball, håndbold, tennis, badminton og hockey. 

Rigtig fodboldbane med mange mål, i de forskellige std. størrelser. 

Skaterrampe. 

Udendørs fitnessredskaber. 

“Skallevejen-Rundt”. Motionsrute på 4,2 km med scenisk, varierende terræn. 

Pris: Vi tilbyder leje af fx. bolde, ketchere, spil mm. 

Varighed: Efter ønske, men med hensyn til øvrige brugere. 

Tidspunkt: Døgnet rundt – Året rundt.

Lystfiskeri

Fiskeriet på Avernakø efter havørred er rigtig godt langs de flotte kyster, som du finder på øen. Fiskeriet kan være godt hele året rundt, men med foråret og efteråret som de bedste tidspunkter, hvor fiskeriet er på højde med de bedste steder i verden. Øens kyster tilbyder alle former for fiskeri, så om du er spinnefisker eller fluefisker, kan du altid finde en plads hvor det er muligt at fiske på. Øen er ikke lang, så om du er i bil, cykel, eller på gåben, så kan du sagtens tage på fisketur på Avernakø. Fordelen ved Avernakø er frem for så mange andre øer, er at den er i en tilpas størrelse, så man ikke skal bruge lang tid på at skifte plads. Det tager kun 10 min i bil at køre fra østsiden til vest siden af øen, og dette er klart en fordel, da man så hurtigt kan finde en plads, hvor det er muligt at fange en havørred. På Avernakø kan man bruge en hel uge på at fiske øen rundt, men man kan også tage en dagstur og stadigvæk nå mange af pladserne.

“Har du aldrig fisket på Avernakø, så er det helt sikkert et besøg værd!” – René, Ækvator Sport

Lejrplads med Shelter

Naturstyrelsen har netop bygget en fantastisk lejrplads med et fem personers shelter, teltpladser, madpakkehus, bålplads med grill, brændekløver osv. i de smukkeste omgivelser på Avernakø. Læs mere og book her

aktiviteter

Kram Krabben & Kystaktiviteter

Beskrivelse: Kram Krabben består af redskaber og instruktioner til aktiviteter på kysten. Redskaber og litteratur fra grejkassen kan medbringes til vandet, f.eks vandkikkert, net, waders, stenhammer mm.

Pris: 25,-

Varighed: Efter ønske.

Tidspunkt: Kl. 7-21.