Cykling på Avernakø

Naturen på Avernakø er alsidig trods størrelsen. Øen er karakteristisk med den langstrakte form og det stærkt kuperede terræn. Vejene er varieret. Alt fra lige asfalt veje til snoede grusveje. Kringlede små veje, til store vidder og udsigtsposter. Vejen mellem Avernakø og Korshav, dæmningen “Drejet”, skal opleves – “Drejet” er desuden et af de mest fotograferede steder i det Sydfynske Ø-hav. Avernakø har 19 km. kyststrækning og er cirka 8 km. lang, med et areal på 6 kvadratkilometer.

Cykel-appen Naviki kan med fordel benyttes til at opleve Det Sydfynske Ø-hav og planlægge rejsen. Du kan også finde et kort over øen her.

Hvis ikke du medbringer egen cykel kan du leje en af vores cykler. De findes både ved færgehavnen, på Landhotellet og ved Korshavn Bro. Cykelleje koster kr. 50,- pr. cykel pr. dag. Vær dog opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at der er ledige cykler.

Booker du et værelse for 3 nætter eller flere er cykler inkluderet i værelsesprisen uanset hvor mange I er i selskabet. Ved denne ordning kan cykler reserveres – dog kun ved forudbestilling.

Bike Island Fyn

Vi har indgået samarbejde med Bike Island Fyn med henblik på at skabe de bedste betingelser for cyklister på Fyn og Øerne. Både fritidscyklister såvel som professionelle cyklister. Samarbejdet med Bike Island Fyn betyder, vi stiller følgende til rådighed, hvis man besøger os med en cykel:

  • Pumpe
  • Lappegrej
  • Muligheder for drikkevand
  • Salg af lokale cykelkort – eller viden om, hvor du kan købe dem
  • adgang til toilet

Spørg endelig på hotellet, hvis du har yderligere spørgsmål.

cykling på avernakø

Lejrplads med shelter

Naturstyrelsen har bygget en fantastisk lejrplads med plads til op til 15 personer. Pladsen indeholder bl.a. shelter til 5 personer, teltpladser, madpakkehus, bålplads med grill, brændekløver osv. Lejrpladsen ligger i de smukkeste omgivelser på Avernakø. Læs mere og book her.

aktiviteter