Alpacaer

alpaca
alpaca

Alpacaens udseende

Som I kan se på billederne er alpacaen ikke meget anderledes fra en lama – og dog, for alpacaen har meget finere og tæt uld. Desuden har de tæt uld omkring halsen og hovedet. De er cirka halv størrelse end en lama og har et ganske andet formål i verdenen end lamaer. I vil opleve deres personlighed og udseende er meget unik, når I møder dem hernede. De findes i mange slags farver og varianter af arten.

Alpacaens oprindelse

Alpacaer har været opdrættet i tusinder af år. De stammer fra Peru i Sydamerika. Moche folket i det nordlige Peru har ofte brugt alpacaer i deres deres kunst langt tilbage i tiden. Der kendes ikke til vilde alpacaer. Den vilde forfader til Alpacaen hedder Vicuna og stammer også fra Sydamerika, men er mindre end vor tids alpaca. Alpacaen har altid været berømt og eftertragtet for den vidunderlige uld og er opdrættet og slægtet med det formål til øje. Faktisk har Alpacaens uld været så eftertragtet og værdifuldt, at der har været problemer med illegal alpaca uld smugling. Men mere om det i næste afsnit.

Alpacaens uld

De fleste som har strikket og kender lidt til uld. Har helt sikkert hørt om den eksklusive og fantastiske Alpaca uld, som kan sammenlignes med kashmir i kvalitet. Det er lige netop ulden som har gjort at alpacaer er blevet opdrættet. Da dyret ikke er egnet til transport eller fragt. Er det udelukkende ulden og kødet som har gjort alpacaen så populær og eftertragtet som den er. Den fineste uld finden i varianten af alpacaen, Vicuña. Vi sælger selvfølgelig også Alpaca uld fra vore egne Alpacaer.

Alpacaens kød

Dens kød er dog noget som de færreste kan nænne at spise. Det var dog anset som en delikatesse hos Andes folket fra Sydamerika.

Vore alpacaer

Vi købte i 2013 to smukke nøje udvalgte alpacaer til vore minizoo – efter noget tids spekulation. Den beslutning har vi ikke fortrudt et sekund, de to smukke dyr går ved vore park bag skolen og nyder livet til fulds. Vores hoppe hedder Tulle og hingsten hedder Prins. De ventes snarest at være drægtige…

alpaca

Velkommen til Avernakø Landhotel. Hvis du vil bestille et ophold, kan vi altid kontaktes på: [email protected] eller +45 22578685.

landhotel