cykling

Hvorfor cykle på Avernakø?

Naturen på Avernakø er alsidig trods størrelsen. Øen er karakteristisk med den langstrakte form og det stærkt kuperede terræn. Vejene er varieret. Alt fra lige asfalt veje til snoede grusveje. Kringlede små veje, til store vider og udsigtsposter. Vejen mellem Avernakø og Korshav skal opleves, dæmningen “Drejet” er en af de mest fotograferede steder i det Sydfynske Ø-hav. Øen har 19 km. kyststrækning og er cirka 8 km. lang, med et areal på 6 kvadratkilometer.

Naviki kan med fordel benyttes til at opleve Det Sydfynske Ø-hav og planlægge rejsen.

Efter vores mening er øens 3 kerneværdier som cykel turist, at trods øens størrelse vil man opleve en lang række terræner, der er nogle fantastiske udsigtspunkter over ø-havet og vi er her til at hjælpe dig godt på vej!

Bike Friends

Vi har en samarbejde med Biking Island med henblik på at skabe de bedste betingelser for cyklister på Fyn og Øerne. Både fritids såvel som professionelle cyklister. I den forbindelse er vi gået ind i Bike Friends konceptet og blevet godkendt til denne titel. Hvilket betyder at hvis man vælger at besøge os med en cykel vil vi kunne stille følgende til rådighed:

  • Pumpe
  • Lappegrej
  • Muligheder for drikkevand
  • Salg af lokale cykelkort – eller viden om, hvor du kan købe dem
  • Adgang til toilet – eller viden om, hvor du kan finde det nærmeste toilet

Derudover har vi cykeludlejligning, med cykler på 3 forskellige stationer på øen: Avernakø Havn, Landhotellet og Korshavn Havn.

cykling